نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 

 

 به گزارش خبرنگار ربیع،اسماعیل نادری، در نشست خبری بیست‌وپنجمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان،  با اشاره به کاهش تعداد بافنده‌های رسمی فرش دستباف در اصفهان گفت: تعداد بافندگان بیمه شده در اصفهان به کمتر از ۲۰ هزار نفر رسیده است. این موضوع ناشی از وقفه‌ای است که در بودجه سازمان تأمین اجتماعی شکل گرفت. در حالی که بین مرکز ملی فرش، تشکل‌ها و سازمان تأمین اجتماعی، تفاهم‌نامه‌ای برای بازرسی‌ها و جایگزینی افراد بیمه شده شکل گرفته بود، اما این سازمان به این تفاهم‌نامه توجهی ندارد و به طور سلیقه‌ای عمل می‌کند.

 

بیشتر بخوانید :قالیشویی قنات کوثر

 

معاون بازرگانی سازمان صمت استان اصفهان گفت: به دنبال آن هستیم که این مسئله در استان اصفهان رفع شود و در آینده به‌ازای قطع بیمه هر بافنده، یک بافنده دیگر بیمه شود. اشتغال روستایی در حوزه فرش دستباف اهمیت بسیار زیادی دارد، چراکه از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری می‌کند. بنابراین همه تلاش خود برای حفظ این اشتغال را انجام می‌دهیم.

 

بیشتر بخوانید :از بین بردن ساس با بخارشو

 

نادری تصریح کرد: بانک آینده در این نمایشگاه غرفه‌ای دارد و تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای خرید فرش دستباف پرداخت می‌کند، همچنین بخشی از فروش فرش‌های نمایشگاه به صورت فروش اقساطی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.

 



:: بازدید از این مطلب : 269
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 29 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

  به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل نادری عصر چهارشنبه در جمع تولید کنندگان و فروشندگان فرش دستبافت، اظهار داشت: امروزه در حوزه بازاریابی و تبلیغات حوزه فرش نیاز به کار و اقدام جدی است.

 

وی با بیان اینکه در حوزه رسانه و شناساندن فرش ایرانی کم کاری کردیم، گفت: در زمینه فرش با مشکلات و چالش‌هایی مواجه هستیم که به همین منظور کارگروه استانی با حضور استاندار در زمان برگزاری نمایشگاه و به ویژه حوزه صادرات برگزار می‌شود.

 

بیشتر بخوانید :قالیشویی بلوارپروین

 

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و. تجارت استان اصفهان فرش دستبافت را جزو اقلام تحریمی نام برد و گفت: بافت فرش را باید در ردیف مشاغل خانگی در روستاها گسترش داد تا از زمینه مهاجرت مردم از روستا به شهرها جلوگیری کند.

 

رئیس اتحادیه فرش دستباف روستایی استان اصفهان فرش، دستبافت را یک مسئله سیاسی خواند و گفت: فرش منشور چند وجهی است یک وجه آن اقتصاد، میراث فرهنگی، اشتغال و غیره است و بیش از اینکه تحریم‌ها نقش داشته باشد خود تحریمی اثر گذاشته است.

 

بیشتر بخوانید : سمپاشی بید

 

علی شهبازی با بیان اینکه امروزه در حوزه فروش و بازاریابی فرش با مشکل مواجهیم و حمایت رسانه‌ها را نیاز داریم، گفت: فرش دستبافت باید همچون طلا عیارسنجی و طبقه بندی شود.

 

وی با اعلام اینکه صدای تولیدکنندگان و فروشندگان فرش، دستبافت در تصمیم گیری های بخش دولتی ضعیف است، گفت: ۸۰ درصد فروش فرش، دستبافت از محل صادرات و ۲۰ درصد داخلی است که باید با بانک‌ها تعامل و در جهت خرید فرش، دست بافت به خریداران تسهیلات بانکی ارائه شود.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 259
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 ایسنا/لرستان معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد گفت: شهرستان در حوزه فرش دستباف پتانسیل بی‌نظیری دارد.

 

مسلم مرادی در جلسه شورای اداری بروجرد که ۲۷ دی‌ماه در سالن جلسات فرمانداری شهرستان با حضور چند تن از مشاورین وزرا برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه شورای اداری گذشته یکسری انتظارات از دستگاه‌ها بیان شد که بخشی از آنها انجام و بخش دیگر انجام نشده است.

 

وی تصریح کرد: یکی از انتظارات این بود که در پایان روز ادارات گزارش عملکرد دستگاه مربوطه را برای فرمانداری ارسال کنند که در این راستا اداراتی که گزارش نمی‌دهند به این معنا بوده که فعالیتی نداشته‌اند.

 

فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: در راستای حجاب و عفاف دستورالعمل‌هایی به دستگاه‌ها ابلاغ شده که در این زمینه تیمی برای شرح وظایف به ادارات فرستاده خواهند شد.

 

مرادی با اشاره به تکریم ارباب رجوع، اضافه کرد: به صورت سرزده از برخی ادارات بازدید شد که برخورد با ارباب رجوع و مردم مناسب نبود و در سطح بانک‌ها نیز رفتار و تکریم ارباب رجوع به خوبی صورت نمی‌گیرد.

 

وی بیان کرد: مدیران و کارکنان ادارات باید سعه صدر، اخلاق و منش جوانمردی داشته باشند و ارباب رجوع به نحو احسن مورد تکریم قرار گیرد.

 

معاون استاندار لرستان با اشاره به مصوبات جلسات، افزود: انتظار می‌رود که مصوبات جلسات به نحو احسن اجرا تا به نتیجه برسد.

 

مرادی عنوان کرد: علی‌رغم مشکلاتی که وجود دارد روند دولت سیزدهم رو به جلو بوده و انتظار می‌رود دستگاه‌های مختلف شهرستان خط مشی را دنبال کنند و از دولت الگو بگیرند.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی حکیمیه

 

وی اظهار کرد: ارتباط و تکریم مردم را باید از ضروریات بدانیم و تا آنجا که می‌شود مشکلات آنها را مرتفع کنیم.

 

فرماندار بروجرد با اشاره به هماهنگی بین دستگاه‌ها، اضافه کرد: باید نهایت همدلی در بین دستگاه‌ها برقرار باشد و تا جایی‌که توان داریم بخشی از مشکلات مردم را حل کنیم.

 

مرادی با اشاره به تشکیل شورای اطلاع‌رسانی در بروجرد، گفت: فضای مجازی در این شهر رها شده و دچار تنش است که از این شورا انتظار می‌رود اقدامات دستگاه‌های شهرستان را به نمایش گذاشته و برای افکار عمومی تبیین کنند.

 

وی عنوان کرد: بروجرد در حوزه‌های مختلف دارای پتانسیل بوده به طوری که در سطح شهرستان در حوزه فرش دستباف پتانسیل بی‌نظیر وجود دارد.

 

بیشتر بخوانید : سمپاشی ساس

 

فرماندار بروجرد ادامه داد: جمهوری اسلامی علی‌رغم همه دشمنی‌ها یک جمهوری اسلامی قدرتمند است.

 



:: بازدید از این مطلب : 192
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، فرش دستباف قم یکی از کالا‌های صادراتی ارزشمند قم و به شمار می‌رود که بانوی کارآفرین قمی توانسته با ایجاد اشتغال برای زنان روستای قشلاق البرز در بخش مرکزی قم، در مسیر رونق تولید گام بردارد.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی فرجام

 

حسینیه روستای قشلاق البرز بخش مرکزی قم به همت خیران به کارگاه بافت فرش تبدیل شده است.

 

بیشتر بخوانید : علائم وجود ساس در منزل

 

شش شرکت تعاونی قالی بافی در قالب تعاونی‌های روستایی قم با اشتغال‌زایی برای ۵ هزار نفر عضو خود در زمینه فرش دستبافت در استان مشغول به فعالیت هستند.

 

برابر آمار اعلام شده بیش از ۷ هزار کارگاه قالی بافی در استان قم فعال هستند.

 



:: بازدید از این مطلب : 188
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 26 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 

جوان آنلاین -  صدیقه شاهسون یکی از ۵۰ دختر قالی‌باف روستای مارکده از توابع چهارمحال وبختیاری است که خانم‌های آن به خاطر نبود مدرسه توان ادامه تحصیل نداشتند، اما علاقه‌شان به نویسندگی باعث می‌شود از طریق نامه به مجله «پیام زن» دریچه‌های جدیدی به روی‌شان باز شود. نامه‌هایشان به پیام زن می‌رسد و مسئولان و دست‌اندرکاران مجله، نامه‌ای برای صدیقه شاهسون می‌نویسند و به او قول می‌دهند که کمک‌شان کنند. کمی بعد خبرنگار صفحه ادب و هنر پیام زن به روستای مارکده می‌رود و گزارشی از وضعیت روستا در نشریه‌شان منتشر می‌کند، همین باعث می‌شود که روستا مورد توجه قرار بگیرد و کتاب‌های زیادی روانه روستا شود. صدیقه و دوستانش کتابخانه روستا را راه‌اندازی می‌کنند و بعد از آن کلاس‌های درس و مدرسه و آموزش‌های نویسندگی آغاز می‌شود و حالا صدیقه شاهسون بعد از گذر از سختی‌های بسیاری می‌تواند به خوبی بنویسد وگریزی هم به میدان‌های جبهه و جنگ بزند. کتاب «سید لری» (به معنای سیدشان) روایت زندگی شهید سیدمحمد هاشمی ما را بر آن داشت که مصاحبه‌ای مفصل با صدیقه شاهسون که متولد ۱۳۶۲ است، داشته باشیم. آنچه در پی‌می‌آید ماحصل این همکلامی است.

صغری خیل فرهنگ

 

 

چه شد که با وجود نبود مدرسه وعدم امکان ادامه تحصیل دست به قلم شدید و به نوشتن روی آوردید؟!

من از همان دوران دبستان به سمت ادبیات کشیده شدم. به دلیل نبود امکانات، بعد از کلاس پنجم ابتدایی راهی برای ادامه تحصیل دختران و پسران مارکده‌ای نبود. اما عشق نوشتن در درون من آرام و قرار نداشت. روزی یک جمله در صفحه آخر مجله «پیام زن» توجه‌ام را جلب کرد؛ مجله توسط مبلغ دینی روستا که از قم آمده بود مسیر زندگی من را عوض کرد. جمله جادویی این بود: «از آثار ارسالی شما استقبال می‌شود.» این روزنه‌ای بود که به دنیای تاریک و دور از امکانات من و دیگر دختران قالی‌باف روستا تابیده بود. آدرس مجله را یاداشت کردم و اولین داستانم را که، چون مجسمه‌سازی ناشی برایش شکل ساخته بودم، فرستادم. طولی نکشید که پستچی روستا نامه‌ای برایم آورد. دست‌اندرکاران مجله پیام زن و به ویژه مسئول بخش ادب و هنر مجله خانم مریم بصیری از نوشته من استقبال کرده و دست یاری به سوی ما دراز کرده بودند. آن‌ها وقتی از نبود مدرسه برای ادامه تحصیل دختران قالی‌باف روستا با خبر شدند؛ ناراحت شدند. خانم بصیری گفت حاضر است هرگونه کمکی برای موفقیت ما داشته باشد. من این بار با شوق بیشتری برای مجله داستان فرستادم. وقتی دوستان و دختران قالی‌باف مارکده متوجه این قضیه شدند آن‌ها هم دست به کار شدند و هر چه در دل تنگشان بود نوشتند. طولی نکشید که ۵۰ دختر قالی‌باف از روستای ما برای مجله پیام زن نامه نوشتند! این موضوع برای مسئولان مجله که در قم بودند عجیب بود تا جایی که خانم بصیری و همکارانش در بخش ادب و هنر را برای ثبت گزارش راهی روستا کردند. خانم بصیری کلاس داستان نویسی کوتاهی در خانه ما برگزار کردند و به همراه همکارانش از همه جای روستا دیدن کردند و گزارش مفصلی در مجله با نام دختران قالی‌باف مارکده به چاپ رساندند. آن‌ها از نبود کتاب خانه و مدرسه راهنمایی و دبیرستان در روستا گفتند. گزارش به شدت مورد توجه قرار گرفت و در سال ۷۸ کارتن کارتن کتاب بود که به سمت روستای ما سرازیر شد. من کتاب‌ها را در طاقچه خانه گذاشتم و اولین کتاب‌خانه را در روستا راه‌اندازی کردم. در آن سال‌ها گزارش دختران مارکده بسیار مورد توجه قرار گرفت. ما از بوشهر و شیراز و جا‌های دیگر نامه دریافت می‌کردیم. یکی از نامه‌ها برایم خیلی جالب بود. دختری که دانشجوی رشته پزشکی شیراز بود؛ برای ما نوشته بود؛ از خواندن گزارش شما اشکم درآمد! تصمیم گرفتم قدر امکاناتی را که دارم بدانم و برای پیشرفت درس‌هایم تلاش کنم.

این تشویق‎ها برای من که واقعاً به نوشتن علاقه داشتم دلگرم کننده بود. در آن سال‌ها به کمک استاد مریم بصیری، طی دو سال به صورت مکاتبه‌ای دوره داستان نویسی را از حوزه هنری تهران دنبال کردم و مسیرم را تاکنون جسته گریخته ادامه دادم. البته اکنون از آن ۵۰ دختر قالی‌باف فقط من هستم که به این کار می‌پردازم.

 

چه آثاری از شما تا به امروز به چاپ رسیده است؟ کمی از آثارتان برایمان بگویید.

بیش از ۵۰ داستان و گزارش و متن ادبی در نشریات مختلف مثل مجله پیام زن و یاران امین در قم و مجله زن روز و نشریه صبح صادق در تهران به چاپ رساندم. از ابتدای مسیر، قلم زدن در حوزه دفاع مقدس و انقلابی و اجتماعی را پیش گرفتم. شش دوره برگزیده همایش سوختگان وصل در دانشگاه تهران در بخش داستان شدم. یک داستان بلند انقلابی و دو مجموعه داستان بومی و دفاع مقدس آماده به چاپ دارم. در مجموعه داستان‌هایی که در کارگاه استاد مریم بصیری به چاپ رسید؛ مثل یک مشت نخودچی، پیاده‌ها عاشق ترند، تو بخند عکسش با من و... که تماماً محوریت دفاع مقدس و انقلابی دارند، اثر ثبت کردم.

 

کتاب «سید لری» کار پیشنهادی بود یا انتخابی؟

قصه این کتاب سر درازی دارد. در همین ابتدا بگوییم که هر چه هست لطف خدواند و شهداست. دو سال پیش مطلع شدم که کنگره شهدای قم قصد دارد زندگی چهل شهیدی را که یا ساکن در قم هستند و یا در قم مزار دارند؛ توسط نویسندگان قمی به رشته تحریر دربیاورد. از شنیدن این خبر خیلی خوشحال شدم از خانم بصیری تقاضا کردم که من هم با بچه‌های کارگاه همراه شوم ولی ایشان دوری راه را برایم یادآور شد. حق با ایشان بود باید بعد از انتخاب شهید دنبال جمع‌آوری اطلاعات و گرفتن مصاحبه می‌بودم که از این فاصله دور به راحتی امکانپذیر نبود. این برای من مشکل بزرگی بود. نوشتن برای شهدا آن هم شهدایی که در کنار بی‌بی‌جان فاطمه معصومه (س) آرام گرفته بودند؛ فیض بزرگی بود که داشت از دستم می‌رفت. بعد از آن نشانه‌هایی که یک‌به‌یک از راه رسیدند، یک خواب این راه را برایم هموار کرد. شبی در خواب دیدم میان خیمه‌ای نشسته‌ام. صدای روضه به گوش می‌رسد و فضایی روح انگیز حاکم است. افرادی با صورت‌هایی محو در خیمه هستند و به روضه گوش می‌کنند. سرم را بلند کردم. همه خواب‌ها سیاه و سفید هستند ولی آن خواب رنگ داشت. پارچه سبز روی تیرک وسط خیمه عجیب دلبری می‌کرد. فردای همان روز خواب تعبیر شد! یکی از بچه‌های کارگاه که یک سیده خانم هاشمی بود با من تماس گرفت و گفت: شما سوژه‌های خودت را انتخاب کن گرفتن مصاحبه‌ها را من برایت در قم انجام می‌دهم! دنیا را به من داده بودند. با استاد مشورت کردم ایشان باز هم سخت بودن مسیر را یادآور شد. از بین شهدایی که کنگره عنوان کرده بود هر نویسنده حق انتخاب سه شهید را داشت. من صدا‌هایی که مختصری از بیوگرافی شهدا را توضیح داده بود، گوش کردم و سه شهید را انتخاب کردم. ستاره راهنمای بعدی وقتی روشن شد که جواب انتخاب‌ها توسط انتشارات مشخص شد و (شهید سیدمحمد هاشمی) سهم من شد.

در قسمت مقدمه کتاب مختصری به عنایات شهدا در طول نگارش کتاب اشاره کرده‌ام. نهایتاً سوژه را انتشارات کتاب جمکران معرفی کرد و الحمدلله عنایت شد و شهدا بنده حقیر را هم از پشت فرسنگ‌ها فاصله مورد توجه قرار دادند.

 

چقدر در شناساندن شهید برای دیگران موفق بودید؟

زندگی این شهید بزرگوار، چون دیگر شهدا سراسر درس است. خاطراتی که، چون پازل جمع‌آوری شد و نقشی زیبا از شخصیت یک انسان با ایمان را به نمایش گذاشت. روحی بزرگ که در ظرف وجودی ایشان قرار گرفته بود. مهربانی، صبر، گذشت، سخاوت، ایمان و... صفاتی بود که برای هر انسانی لازم است. سعی کردم زیر و بم زندگی ایشان را بیرون بکشم و با قلمی ساده به نمایش بگذارم. ان‌شاءالله که مورد قبول خدا و اهل‌بیت (ع) قرار بگیرد.

از مشکلات و موانع این راه برای ما بگویید؛ چقدر سخت بود؟

این شهید بزرگوار انسان متواضع و بی‌ریایی بود. ایشان تا همان روز‌های نگارش پایانی کتاب دوست نداشتند که از خودشان بیشتر از این بدانیم و این وظیفه من را سنگین‌تر می‌کرد. وظیفه‌ای که باید جوری مطالب را پیش می‌بردم که برای مخاطب باور پذیر باشد و این نیاز به فهمیدن خاطرات واقعی از ایشان داشت. البته نمی‌توانم بگویم این انتظار و تحقیق سخت بود. بلکه این سختی‌ها بسیار برای من شیرین بود.

 

چه بازه زمانی از دوران زندگی شهید در این اثر روایت شد؟

خاطرات تقریباً از زمان کودکی تا شهادت شهید را در بر دارد و در همه دوران زندگی ایشان درس‌هایی برای آموختن داریم. در این کتاب سبک زندگی شهدا و به ویژه شهید سیدمحمد هاشمی و فرزند شهیدشان سیدعلی هاشمی، به نمایش گذاشته شده است و ما با خواندن خاطرات فرزندان و دوستان و همرزمان این شهدای بزرگوار پی به شخصیت بزرگ‌شان می‌بریم. اگر چه در این خاطرات وجود دو شخصیت ناب یک پدر و پسر شهید را به ما نشان می‌دهد که درس‌های بسیاری را می‌توان در آن برداشت کرد که محتوای کتاب را بر پایه ساده‌زیستی و طلم ستیزی و ایمان مداری پیش می‌رود.

 

منابع اسنادی و تألیف این اثر از طریق خانواده شهید در اختیار شما قرار گرفت یا از جا‌های دیگر به دست آمد؟

در ابتدا اطلاعات چندانی از شهید در دسترس نبود، دلیلش هم این بود که هیچ گاه خانواده شهید برای هیچ‌گونه مطالبه‌گری به بنیاد شهید قم و بیجار مراجعه نکرده بودند و ما عملاً هیچ آدرسی از خانواده ایشان در اختیار نداشتیم. من با همان چهار خط اطلاعات ۴۰ هزار کلمه را با ماجرا‌های مختلف پشت هم قطار کردم که نتیجه‌اش رمانی با نام «سید لری» شد. در انتها و روزی که قرار بود ایرادات نهایی کار را در انتشارات بررسی کنیم با یک اتفاق معجزه‌وار و تماس مسئول واحد ادبیات پایداری انتشارات با بنیاد شهید بیجار خانواده شهید را پیدا کردیم و کار شکل تازه‎ای پیدا کرد، چون ماجرای رمان با زندگی و اطلاعات واقعی شهید تفاوت‌های زیادی داشت. چند روزی حال خوشی نداشتم ولی از طرفی نمی‌توانستم در حضور شهدایی که بسیار به آن‌ها مدیون هستیم کم بیاورم و از ادامه راه بمانم. همان روز‌های ناامیدی من بود که از بزرگواری خواستم سر مزار شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی برود و از ایشان برای من کمک بخواهد. با توکل به خدا بعد از چند روز نیرویی تازه در من دمیده شد و کار را در فاز دیگری که خاطره نگاری بود شروع کردم.

جالب اینجا بود که پسر بزرگ شهید محمد هاشمی در تمام این سال‌ها در قم پاسدار و طلبه بود و ما ایشان را تازه پیدا کردیم و بعد به شماره فرزندان دیگر شهید و بستگان و همرزمانشان رسیدیم. سیده خدیجه هاشمی تنها دختر شهید بعد از آشنایی با ما همکاری بسیار خوبی داشت. او با آغوشی باز از شاهرود و در تماس‌های تلفنی مکرر خاطرات پدرش را در اختیارم گذاشت. تقریباً حدود یکسال نگارش کتاب طول کشید. توسط تحقیق و بررسی گفته‌های مصاحبه شونده‌ها و همسان‌سازی آن‌ها به صحت ماجرا نزدیک‌تر شدم. اواخر کار کتاب را در اختیار پسر بزرگ ایشان و کارشناسان انتشارات جمکران قرار دادیم تا کار با واقعیت تطابق بیشتری داشته باشد و جای ابهامی برای مخاطب باقی نماند.

 

بیشتر بخوانید : قالیشویی تهرانپارس

 

چرا این نام را برای کتاب انتخاب کردید؟

همانطور که گفتم شهید سیدمحمد هاشمی از شناخته شدن و مورد توجه قرار گرفتن بسیار فراری بود. مخاطب با خواندن خاطرات این کتاب به راحتی متوجه این موضوع خواهد شد. در تحقیقات متوجه شدیم که ایشان در جبهه هم بسیار دور از توجه بودند و حتی دوست نداشتند اسم و اطلاعات خودشان را در اختیار فرماندهان قرار بدهند. از فرمانده ایشان و دیگر همرزمانشان شنیدم که هر گاه از ایشان سؤال می‌شد اسم شما چیست با خوشرویی دست به سینه می‌چسباند و به زبان ترکی می‌گفت: «سید لَریم... بسیجی لَریم.» من از سید‌ها هستم از بسیجی‌ها هستم. این اسم توجه مرا بسیار به خودش جلب نمود و برایم جالب بود. این کتاب برای هر مخاطبی در هر سنی که باشد قابل فهم است، چون سعی شده است به قلمی روان و ساده نگارش شود. از طرفی خاطرات برای همه طیف سنی قابل درک است، چون کم و بیش با این نوع اتفاقات روبه‌رو شده‌ایم.

به نظر شما مسئولان چطور می‌توانند از کسانی که در حوزه ایثار و شهادت فعالیت دارند، حمایت کنند؟

مسئولان باید با برگزاری چنین کنگره‌هایی فرصت استخراج و ضبط این اسناد را فراهم کنند و با حمایت مادی و معنوی خود راه را برای نویسندگان چنین آثاری هموار کنند. همان طور که حضرت آقا فرمودند زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهدا کمتر از شهادت نیست. به نظر من عمل به این فرمایش حضرت آقا در دوران کنونی ما بسیار لازم و ضروری است تا جوانان امروزی با این بزرگ مردان تاریخ ساز بیشتر آشنا شوند و الا باز هم به قول حضرت آقا دشمن طور دیگری نمایش خواهد داد.

 

بیشتر بخوانید : ساس چه شکلیه

 

به طور مختصر کلیتی از کتاب را برای مخاطب بیان کنید؟

شهیدمحمد هاشمی، زاده روستای گرگین در بیجار بودند. ایشان از همان کودکی در مسیر تربیت درست قرار گرفتند. در سختی و مشکلات زندگی آبدیده شدند و در تمام مراحل سعی کردند ایمان خود را حفظ کنند. در زمان انقلاب به همراه پسران و هم ولایتی‌هایشان در قم و شهر‌های دیگر بر علیه رژیم تظاهرات می‌کردند. صبر بالایی داشتند. یکی از پسرهایشان را راهی جبهه‌های غرب برای مقابله با کومله و دمکرات‌ها کردند و بعد از شهادت ایشان به دلیل شرایط همسرشان به قم کوچ کردند. با اینکه همسرشان حال و روز مناسبی نداشتند؛ تفنگ فرزندشان را زمین نگذاشتند و خیلی زود راهی جبهه‌ها شدند. در کردستان و جبهه‌های جنوب به مبارزه با دشمن پرداختند. تک تیرانداز ماهری بودند و در نهایت در جزیره مجنون در پاتک شدید دشمن به همراه تعداد زیادی از رزمندگان اسلام شهید شدند. جزیره عملاً دست دشمن افتاد و برای بازگشت پیکر ایشان و دیگر شهدا راهی وجود نداشت. در نهایت بعد از سیزده سال و پنج ماه انتظار جنازه ایشان تفحص شد و در آرامگاه علی‌بن‌جعفر در قم آرام گرفت. در این کتاب تمام خاطرات این دوران جمع‌آوری و ثبت شده است.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

   خبرگزاری رضوی ـ آزیتا ذکاء؛ همیشه در صحن آزادی می‌بینمش، با همان لباس سبز، عرقچین و محاسن سفید؛ پیرمرد باصفای فاروجی و خادم مخلص حضرت. هر وقت سخن از خدمت به امام رضا(ع) می‌شود، اشک بر گونه‌هایش می‌غلتد، بغض گلویش می‌ترکد و با صدای بغض‌آلود، فقط از حضرت آبرو می‌خواهد و مرگ باعزتی که در حرم و حین خدمت «جاروکشی» برایش اتفاق بیافتد.

سال 1395 زمانی سراغ علی‌اکبر ریحانی کهن‌سال‌‌ترین خدمه فرش آستان قدس رضوی رفتم که این سوژه ناب از دید رسانه‌ها مغفول مانده بود. مصاحبه‌ام با او موجب شد، شناخته و از وی، مستندی در دوران تولیت حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی تهیه شود.

چهارشنبه امام رضایی این هفته بهانه‌ای شد تا تجدید خاطره‌ای از این خدمه 78 ساله اداره فرش کنیم که در گزارش پیش‌رو، مشروح آن از نظرتان می‌گذرد.

 

 

 

بزرگ شده روستای آق‌چشمه

روستازاده و باصفاست مثل طبیعت زیبای زادگاهش «آق‌چشمه». ته لهجه خراسانی دارد و با سخنان زیبایش،‌ می‌فهمم که کوهی از معرفت در برابرم ایستاده؛ می‌گوید سواد ندارد اما او را برای خلوص‌نیتش تحسین می‌کنم. یادی می‌کند از سال 1363 که به مشهد آمده و برای همیشه ساکن این شهر مقدس شده است. خاطرات آن روزها را چنین بیان می‌کند: «وقتی از زادگاهم آق‌چشمه در 47 کیلومتری فاروج برای همیشه به مشهد آمدم، به شغل بنایی رو آوردم و جمعه‌ها سعی می‌کردم در نماز جمعه شرکت کنم. سال 1375 نزد مرحوم آیت‌الله شیخ ابوالحسن شیرازی، اولین امام جمعه مشهد رفتم و در قسمت ستاد نماز جمعه مشغول به کار شدم. وقتی ایشان فوت کردند و آیت‌الله سیدمهدی عبادی امام جمعه شدند، زمان ایشان هم در این ستاد خدمت کردم. زمان آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی نیز تا حدود هشت سال قبل هم در این بخش حرم بودم».

 

سمپاشی بیمارستان

 

مفروش کردن صحن‌ها با زیلو و موکت

آقای ریحانی با گذراندن ساعاتی از عمرش در حرم مطهر احساس خرسندی دارد و در مورد خدمتش در اداره فرش چنین سخن می‌گوید: «آن زمان فقط صحن انقلاب، آزادی، قدس و جمهوری اسلامی بود و حدود 20 نفر برای مفروش کردن صحن‌ها بودیم. سال‌های اولی که من برای خدمت در اداره فرش حرم مطهر مشغول شدم، صحن‌ها را با موکت و زیلوهای یزد مفروش می‌کردیم.

قبلا فقط در رواق‌ها و شبستان‌های مسجد جامع گوهرشاد قالی پهن بود. اما از حدود سه دهه قبل، صحن‌ها هم با قالی مفروش می‌شود. خدا به خانه امام رضا(ع) برکت بدهد و شکر که الان تمام صحن و سرایش قالی دارد».

 

عشق به خدمت

عشقی که به خدمت دارد، من را هم به هیجان آورده و می‌پرسم حاج آقا، خدمت روزانه و آن هم صبح تا عصر برای شما با این سن بالا، خستگی ندارد؟ او این ساعات را لحظه‌ای از عمرش حساب نکرده و چنین بیان می‌کند: «قبلا فقط روزهای جمعه را برای خدمت در نماز جمعه می‌آمدم تا ساعت 2 بعد از ظهر، سه و چهار ساعت جلوی در مسجد جامع گوهرشاد انتظامات می‌ایستادم و بعد می‌رفتم سر کار خودم در انبار فرش و تا 12 شب آنجا بودم.

با افزایش صحن‌ها، کارها بیشتر شده و خدمه‌های فرش به سه شیفت هشت ساعته تقسیم شدند. من هم که قبلا 12 ساعت کار می‎کردم، الان فقط هشت ساعت کار می‎کنم. الحمدالله تاکنون توانسته‌ام، بیایم و امیدوارم خدا همین سلامتی را از من نگیرد تا می‌توانم برای امام رضا(ع) و زائرانش خدمت کنم.

البته حدود هشت سال پیش، از ستاد نماز جمعه اعلام کردند، دیگر افراد بالای 60 سال در این قسمت کار نکنند و در عوض فرزندانشان به جای آن‎ها بیایند. کمتر از یک دهه است که فقط در صحن آزادی غبارهای اطراف صحن را جمع‌آوری می‌کنم».

 

قالیشویی رسالت

 

خدمت پسرانم به حضرت

این خادم باصفای حضرت، صحبتش را با خدمت پسرانش در اداره فرش، ادامه می‌دهد: «دو پسر دارم و وقتی حرم آمدم، آنها را هم با خودم به قسمت خدمات فرش آوردم که پسر بزرگم مختار الان در اداره فرش مشغول است و پسر دیگرم محمدتقی با خودم در خدمات فرش کار می‌کند».

 

 «جاروکشی» خدمتی متواضعانه

نظر این خادم پیشکسوت حرم را در مورد تواضع در خدمت جاروکشی می‌پرسم که در جوابم چنین می‌گوید: «امام جعفرصادق(ع) فرمودند: «هر کس در این دنیا در خدمت ما باشد، آخرت هم با ماست». من ابدا حاضر نیستم این جاروکشی فرش‌های حضرت را با چیز دیگری در دنیا عوض کنم.

ما خدمه‌ فرش سعی‌مان بر این است تا زمانی که زائران نمازشان را خوانده و تمام می‌کنند، فرش‌ها را جمع نکنیم. جلب رضایت زائران امام رضا(ع) هدف خدمت ماست».

 

 

 

غلام حضرت و خادم زائرانش

آخرین سوالم را با حاجت و خواسته همیشه او از امام رضا(ع) می‌پرسم که رقت قلبش تحسین‌برانگیز است و با این پرسش سریع اشک از گوشه چشمانش سر خورده و زیبایی بیشتری به اُبهت مردانه‌اش می‌بخشد و با صدای لرزان می‌گوید: «سلامتی بهترین حاجتی است که من از مولایم گرفتم. اینکه من با این سن می‌توانم هشت ساعت در خانه‌اش خم و راست شوم و غبارهای گوشه و کنار فرش‌ها و صحن‌ها را بزدایم، خودش حاجتی بس بزرگ است.

اما درخواست همیشه من این بوده که تا عمر دارم با آبرو در خانه‌اش خدمت کنم و هرگز غلامی خودش و خادمی زائرانش را از من دریغ نکند. عاقبت هم در خدمت به زائرانش جان به جان آفرین تسلیم کنم. امام رضا(ع) هم به پاس آن همه خدمتی که به زائرانش کردم، انشاالله شب اول قبر به دادم برسد».

 

 



:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

   ایسنا - عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف با بیان اینکه کپی طرح فرش‌های ایرانی بعضا به طور وسیع در هند و افغانستان اتفاق افتاده، گفت: فرش ایران اعتبار و سابقه متفاوتی دارد و هرچه ما غفلت می‌کنیم و با سیاست‌های غلط خودمان را تضعیف می‌کنیم، دیگران از این پیشینه استفاده می‌کنند.

مرتضی میری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه حتی در مقطعی در هند به فرش بختیاری، عنوان فرش بختیاری هندی داده بودند، تصریح کرد: از ظرفیت‌های فرش دستباف ایران به خوبی استفاده نشده و بنابراین دیگران از آن استفاده می‌کنند.

به گفته عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف در حال حاضر هم ماجرای کپی طرح‌ فرش‌های ایرانی در جریان است، چراکه گنجینه غنی در فرش ایرانی است. البته برخی هم تغییراتی در این طرح‌ها اعمال می‌کنند و دارند ذائقه بین‌المللی را به سمت خودشان برمی‌گرداند. بنابراین یک جریان دنباله‌دار وجود دارد.

میری در پاسخ به اینکه چه راه‌حلی برای حل این مشکل وجود دارد، اظهار کرد: قدم‌هایی برای حل این مشکل برداشته شد تا از کنوانسیون‌های بین‌المللی در موضوع مالکیت‌های معنوی استفاده کنیم. برخی از مناطق فرش‌بافی ایرانی هم ثبت جهانی شده است. اما هیچ وقت مشخص نشد چگونه باید از این امتیاز و ثبت جهانی استفاده کنیم. دولت تاکنون درباره سازوکارهای استفاده از این ثبت جهانی اطلاع رسانی نکرده است.

بهترین قیمت شستشوی فرش تهران

وی با بیان اینکه فضا به لحاظ حقوق بین‌الملل برای پیگیری این موضوع فراهم است، تصریح کرد: اما این پیگیری گران قیمت است و باید راه‌های اجرایی به طور مشخص در حوزه فرش دستباف بررسی شود، اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.

سمپاشی ساس

 



:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 20 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

تسنیم - فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر ۸۰ درصد از حجم صادرات فرش جهانی به ایران تعلق داشت، گفت: با نهایت تأسف باید بگوییم هم‌اکنون مجموع ارزش ریالی صادرات فرش ایرانی کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر بادام برجاه در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه در حالی که کشورمان از نظر صادرات فرش دستباف به‌عنوان یکی از مهمترین آثار حوزه صنایع دستی دارای جایگاهی بی‌نظیر در سطح جهان است، موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی را همچنان دارای مشکل دانست و خواستار توجه جدی و بیشتر به حوزه صنایع دستی با هدف رفع مشکلات و توسعه این حوزه به جهت دستیابی و نیل به قله‌های بالاتر شد.

این فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف با بیان اینکه ایران همواره یکی از مهمترین و بزرگترین صادرکنندگان صنایع دستی به‌ویژه فرش دستباف در سطح جهان بود، گفت: بر همین اساس کشورمان رتبه اول و نخست صادرکنندگان فرش دستباف را در جهان منحصراً در اختیار داشت.

وی با اشاره به این مطلب که بر اساس آمارهای رسمی و مستند ارزش صادرات صنایع دستی ایران در دهه هفتاد بالغ بر 2.2 میلیارد دلار بود است، بیان کرد: با توجه به این عدد در حقیقت ایران حائز رتبه اول در این زمینه در سطح جهان بوده است و 80 درصد از حجم صادرات فرش جهانی به ایران تعلق داشته، اما بانهایت تأسف باید بگوییم هم‌اکنون مجموع ارزش ریالی صادرات فرش ایرانی کمتر از 100 میلیون دلار است.

بادام برجاه ادامه داد: البته ذکر این نکته و توجه به آن نیز ضرورت دارد که حوزه صنایع دستی روند نسبتاً صعودی و رو به رشدی داشته است، به گونه‌ای که ارزش ریالی صادرات صنایع دستی در سال قبل چیزی در حدود 300 میلیون دلار بوده است.

بیمه هنرمندان صنایع دستی هنوز مشکل دارد

این فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف با تأکید بر ضرورت مهیا کردن شرایط و تمهیدات لازم به جهت امکان تحصیل و استخراج آماری دقیق و شفاف به عنوان یک زیرساخت بسیار حائز اهمیت، تصریح کرد: متأسفانه در سایه نبود آماری مستند و قابل اتکا ما همچنان آمار صحیحی از تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع دستی نداشته و نمی‌دانیم چه تعداد فروشنده و یا حتی علاقه‌مند به حوزه صنایع دستی کشورمان داریم.

وی همچنین با اشاره به تداوم مشکل عدم امکان بیمه هنرمندان صنایع دستی که عمدتاً ناشی از فقدان آمار دقیق و مستند در این حوزه است، اظهار کرد: در این زمینه متأسفانه کماکان شبکه حمایتی دچار معضلات و مشکلات جدی است.

بادام فرجاه همچنین یکی دیگر از اقدامات ضروری در حوزه صنایع دستی را لزوم توسعه و تأسیس اندیشکده‌ها و مؤسسات پژوهشی برای انجام کارهای تحقیقاتی در حوزه صنایع دستی دانست و عنوان کرد: افزون بر این موضوع باید با در نظر گرفتن مشوق‌های حمایتی لازم نظیر تخصیص تسهیلات علاوه بر حمایت فکری به شکلی پویا و عملی از عناصر و مجموعه‌های خصوصی شتاب دهنده حوزه صنایع دستی نظیر استارت‌آپ‌ها به شکلی جدی و عملی از طریق راه اندازی مراکز تخصصی حمایت کنیم.

بیشتر بخوانید : بهترین قالیشویی تهر ان از نظر مردم

وی با بیان اینکه یقیناً برای معرفی آثار هنرمندان شاغل در حوزه صنایع دستی کشورمان و بازاریابی و جذب خریداران نیازمند برنامه‌ریزی‌ بیشتری هستیم، افزود: در نظر گرفتن و راه‌اندازی مؤسسات تخصصی و حرفه‌ای در این زمینه با هدف تولید محتوای بصری قاعدتاً بسیار راهگشاست؛ اما همچنان در این مسیر با موانع و مشکلاتی رو‌به‌رو هستیم.

این فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف همچنین توضیح داد: از آنجایی که شاکله عمومی اقتصاد ایران به صورت دولت محور بنا نهاده شده است، باید الزاماً در وهله اول اقتصاد را به حالت خصوصی تبدیل کنیم تا بتواند بر اساس آن رشد و نمو کرده و به حرکت درآید.

بادام فرجاه در انتها با تأکید براینکه بدون تردید برگزاری نمایشگاه‌های مجازی و رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها به رونق هرچه بیشتر این صنعت کمک بسیار شایانی کرده و تأثیر بسزایی نیز خواهد داشت، خاطرنشان کرد: در این زمینه برگزاری نمایشگاه‌ها و خانه‌های فرهنگ مجازی در اقصی نقاط دنیا نیز به شدت می‌تواند باعث کاهش هزینه‌ها شود و علاوه بر آن جشنواره‌های حضوری نیز می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد که باید در هرگونه برنامه‌ریزی‌های کلان و بالادستی مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.

بیشتر بخوانید : سمپاشی هتل

 

 



:: بازدید از این مطلب : 258
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، مددجویان کمیته امداد سلماس از ابتدای سال تاکنون ۵۱ تخته انواع فرش را بافته بافت 51 تخته فرش به دستان مددجویان کمیته امداد سلماسو به بازار عرضه کرده اند.

خضرلو رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) سلماس گفت: این 51 تخته فرش در قالب ۱۰۴ طرح مددجویی این نهاد تولید شده است.

او ارزش ریالی این فرش ها را ۲۸ میلیارد و ۷۱۵ میلون ریال عنوان کرد.

بیشتر بخوانید : قالیشویی فلکه چهارم تهرانپارس

گراوند رئیس میراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری سلماس پیش از این گفته بود: سلماس با تولید انواع فرش دستباف می تواند در ردیف شهرهای ملی صنایع دستی کشور ثبت شود.

بیشتر بخوانید : سمپاشی منزل برای ساس

 

 



:: بازدید از این مطلب : 257
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

  به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، دکتر محسن زنگنه در جلسه کارگروه فرش استان که با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران و جمع کثیری از مدیران استان و تعاونی‌های فعال در حوزه ابریشم کشی و فرش دستباف تشکیل شد، ضمن تشریح وضعیت فعلی هنر - صنعت فرش در تربت حیدریه، رفع مشکلات ارزی خرید مواد اولیه، تخصیص تسهیلات کم بهره، بیمه شاغلان در زمینه ابریشم کشی، برگزاری نمایشگاه دائمی فرش تربت حیدریه را از مهم ترین نیازهای صنعت فرش شهرستان دانست.

فرحناز رافع روز پنجشنبه در ادامه جلسه افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان نوغانداری و البته مصوبه مجلس شورای اسلامی خواهیم توانست قدم های خوبی برای عزیزان و دست اندرکاران فرش ابریشمی برداریم.

قالیشویی فلکه سوم تهرانپارس

وی گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابریشم حمایت از "زنجیره تولید" است، بطوریکه بتوانیم به شیوه‌های مختلف از کلیه دست اندرکاران تولید فرش حمایت کنیم تا شاهد پایین آمدن هزینه‌های تولید و به تبع آن افزایش سود صادراتی باشیم.

هم چنین با توجه به نقطه ‌نظرات بخش خصوصی و توضیحاتی که از ایشان مطرح شد مقرر گردید موارد زیر محور مداقه و توجه قرار کیرد:

- تامین اعتبار بیمه قالیبافان و سایر ذینفعان تا حد امکان در بودجه ۱۴۰۲ با مشارکت مجلس شورای اسلامی

- مجوز پردیس فناوری زنجیره ارزش فرش دستباف از طریق مرکز ملی فرش ایران پیگیری شود.

- تعیین تکلیف ابریشم طی جلسات مشترک نمایندگان صمت جهاد و مرکز با میزبانی کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی.

- تشکیل کارگروه پردیس فناوری زنجیره فرش دستباف با حضور ۵ نماینده از مرکز ملی فرش ایران، صمت، فرمانداری، پارک فناوری استان و دفتر نماینده تربت جام.

- طرح موضوع صفر شدن تعرفه واردات پیله از کشور تاجیکستان.

- تسریع معرفی کارگاه های متمرکز و غیر متمرکز حوزه های رنگرزی و نخ ریسی، توسط اداره صمت شهرستان.

- بررسی امکان خرید تضمینی ابریشم توسط اتحادیه ها و تشکل ها

- بررسی امکان برپایی جشنواره بین المللی ابریشم در شهرستان تربت حیدریه

سمپاشی منزل برای سوسک

 

 



:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 17 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

  تیتر۲۰- عبدالله بهرامی صنعت فرش دستباف را از جمله صنایع بومی کشور دانست که در اشتغال و ارزآوری موثر است و گفت: این شغل مکمل شغل‌های دامپروری و کشاورزی است و نقش بسزایی در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه شهرهای بزرگ ایفا می کند.

وی تعداد تعاونی های فرش دستباف کشور را بیش از ۱۷۸۰ تعاونی ذکر کرد و گفت: صنعت فرش تمام مولفه های اقتصاد مقاومتی را دارد و باید بیش از پیش به آن توجه شود.


مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف در عین حال کاهش صادرات فرش دستباف را در کاهش تولید و بی‌میلی صادرکنندگان فرش موثر خواند و گفت: هنگامی که صادرات فرش کاهش می یابد بر بدنه تولید هم تاثیر می گذارد. از سویی به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، تولید فرش برای قالیبافان مقرون به صرفه نیست و موجب خروج تدریجی قالیبافان از این چرخه شده است.
رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ضمن اشاره به ایجاد مرکز تجاری مسکو توسط اتاق تعاون ایران، اظهار کرد: ایجاد مرکز تجاری در روسیه یک فرصت ایده آل برای رشد صادرات در حوزه فرش دستباف ایرانی است و بازار روسیه پایگاه خوبی برای صادرات فرش های ایرانی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید : قالیشویی فلکه دوم تهرانپارس

بهرامی در عین حال نبود بیمه را از جمله مشکلات قالیبافان عنوان کرد و گفت: از سال ۱۳۹۲ تاکنون قالیبافان از پوشش بیمه اجتماعی محروم هستند در حالی که بیمه در امنیت شغلی و اجتماعی آنها اثرگذار است لذا از مسئولان و متولیان امر انتظار داریم که به این صنعت نگاه ویژه ای داشته باشند تا بتوانیم با رونق آن به ایجاد اشتغال و توسعه بخش صادرات در کشور کمک کنیم.

بیشتر بخوانید : آیا ساس با شستشو از بین می رود

 

 



:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان شمالی استان خراسان شمالی ۱۲۰ کارگاه تولید فرش و ۲۶ هزار فعال در این حوزه دارد، درحالی قالیبافان در تامین ارزان مواد اولیه و نخ خود مشکل دارند که: سالانه ۳ هزارتُن پشم در استان تولید می شود اما به علت نبود دستگاه ریسندگی در استان نخ قالی از استان های مجاور تهیه می شود .

بیشتر بخوانید: قالیشویی فلکه اول تهرانپارس

در خراسان شمالی ۹ مدل قالی بافته می‌شود و ۹۰ درصد هزینه‌های فرش و قالی به خاطر نخ است و نخی که از پشم تهیه می‌شود و پشم استان یا سوزانده می‌شود یا به استان‌های مجاور صادر می‌شود..

بیشتر بخوانید: بهترین زمان سمپاشی ساس

 



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، جواد اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی شامگاه شنبه در جلسه بررسی مشکلات فرش دستباف خراسان جنوبی اظهار داشت: صنایع دستی و از جمله فرش دستباف باید به روز و متناسب با سلیقه و ذائقه بازار و مشتریان تولید شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان‌کرد: اگر تولید صنایع دستی خراسان جنوبی همراه با ایده‌های خلاقانه باشد، بی شک در فروش فرش و صادرات آن موفق تر عمل خواهیم کرد.

اشرفی با اشاره به اینکه باید راهکارهای موفقیت و بازاریابی در حوزه فرش را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم، گفت: دستگاه‌های متولی به خصوص اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های متولی باید زمینه را برای حضور بافندگان و تجار فرش دستبافت استان در نمایشگاه‌های ملی فراهم کنند.

بیشتر بخوانید : قالیشویی

وی اظهار کرد: باید دلایل پرداخت نشدن تسهیلات در حوزه فرش به صورت مصداقی مورد بررسی جدی قرار گیرد، بیان کرد: تولید فرش باید از نسلی به نسل دیگر منتقل شود تا این هنر همچنان پایدار بماند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در مورد صادرات فرش تنها به بازار کشورهای اروپایی اکتفا کنیم بلکه باید بازاریابی را در سایر کشورهای منطقه و جهان را نیز مد نظر قرار دهیم.

اشرفی با اشاره به سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی گفت: طی روز گذشته حجت الاسلام رئیسی مأموریتی به وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جهت بازاریابی مناسب برای عرضه و فروش صنایع دستی و فرش دستباف بانوان خراسان جنوبی داده‌اند و بعد نتیجه را ابلاغ کنند.

بیشتر بخوانید : سمپاشی شهرک غرب

وی با بیان اینکه به صورت میدانی بازدیدهایی از تولید فرش دستباف خواهیم داشت تا مشکلات آن مورد بررسی قرار گیرد، گفت: نشان تجاری در فروش محصول تأثیر دارد و باید این موضوع از این به بعد توسط تجار و تولیدکنندگان خراسان جنوبی دنبال شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: بیش از ۵۰ هزار بافنده تمام‌وقت، نیمه‌وقت و پاره‌وقت در استان فعالیت می‌کنند و متأسفانه کمتر از سه هزار نفر زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.

اشرفی یادآور شد: بافندگان فرش خراسان جنوبی نیز می‌توانند در صورت نداشتن بیمه تحت پوشش بیمه صندوق روستاییان و عشایر قرار گیرند و دولت نیز از آنان حمایت خواهد کرد.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 11 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

احمد خورگامی مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی استان گفت: استان قزوین میزبان فعالان صنعت فرش دستباف در پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان قزوین خواهد بود.

بیشتر بخوانید : قالیشویی خیابان دماوند

خورگامی ادامه داد: بیش از ۲۸ تولید کننده و فعال حوزه فرش دستباف و تابلوفرش از استان‌های آذربایجان شرقی، یزد، قم، خراسان رضوی، گلستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، فارس، قزوین و تهران محصولات و تولیدات خود را در زمینه فرش‌های تمام ابریشم، گبه، گلیم، فرش بیجار، قالی‌های روستایی و عشایری و فرش بختیاری برای علاقه‌مندان به این صنعت عرضه خواهند نمود.

بیشتر بخوانید: شرکت سمپاشی

مدیرعامل شرکت نمایشگاه یادآور شد: معرفی هر چه بیشتر ظرفیت‌های این بخش اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال و کارآفرینی، آشنایی دست‌اندرکاران با محصولات، نوآوری‌ها و ظرفیت‌های موجود، ایجاد فضای رقابتی سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولید و ایجاد ارتباط مستقیم و رو در رو میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
این مسئول در پایان گفت:در پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش، از ۱۲ تا ۱۶ دی ماه از ساعت ۱۵ الی ۲۱ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان قزوین پذیرای بازدیدکنندگان عزیز خواهیم بود.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



:: بازدید از این مطلب : 122
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 10 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 

وزیاتو: متخصصان دکور خانه هشتگ‌های مرتبط با رنگ اتاق خواب را در سایت‌ها و شبکه های اجتماعی تجزیه و تحلیل کردند تا ۵ رنگ برتر برای اتاق خواب در سال ۲۰۲۳ را کشف کنند. نتیجه بررسی آنها را در اینجا مرور می کنیم.

سبز مریم گلی
جستجو برای «اتاق خواب سبز و خاکستری مریم گلی» تا ۹۰۰ درصد، افزایش یافته است. سبز مریم گلی با خاکستری بسیار مورد پسند است، زیرا زمینه ملایم آنها با هم هماهنگی دارد و در واقع وقتی سبز مریم گلی با خاکستری ترکیب می شود، این سبز خاموش تقریباً خنثی می شود.
رنگ نارنجی سوخته
جستجو برای «ایده های اتاق خواب نارنجی سوخته» در سال گذشته ۳۰ درصد در پینترست افزایش یافته است. رنگ‌های روشن مانند نارنجی در واقع می‌توانند غریزه جنگندگی یا رهایی شما را افزایش دهند، که شما را هوشیارتر می‌کند، چیزی که در هنگام تلاش برای استراحت در شب نیاز ندارید. این نوع رنگ باعث افزایش انرژی نیز می شود. بنابراین، در حالی که ما نمی گوییم از این رنگ در اتاق خواب خود استفاده نکنید، بهتر است فقط یک دیوار اتاق خواب را این رنگی کنید.

طلایی
جستجوها هم برای «اتاق خواب طلایی» و هم «اتاق خواب کرم و طلایی» ۲۰ درصد افزایش یافته است. رنگ طلایی با ثروت، موفقیت و تجمل همراه است. همچنین تصور می شود برای خواب مفید است.

کارشناسان می‌گویند: «دیوارهای طلایی انتخاب رنگی محبوب برای اتاق‌خواب‌ها هستند، زیرا گفته می‌شود خواب خوب را تقویت می‌کنند. در واقع، برخی معتقدند که طلا یک درمان موثر برای بی خوابی است.»
بیشتر بخوانید : شیشه بری

خاکستری گریژ
ترند رنگ گریژ در یک ویدیوی تیک تاک برای سبک های ۲۰۲۳، حدود ۱۰۳,۰۰۰ بازدید داشت. به همین ترتیب، جستجو برای «اتاق خواب خاکستری و کرم»، ۵ درصد افزایش یافته است.

این رنگ همان طور که به نظر می رسد، ترکیبی از خاکستری و بژ است. یک رنگ عالی برای اتاق که به اتاق احساس مطبوعی می دهد؛ حسی که همیشه در فضاهایی که زمان زیادی را در آن سپری می کنید، اهمیت دارد.

تمشکی روشن
رنگ صورتی‌ای گرم که در اتاق خواب ها عالی به نظر می رسد. این رنگ در ابتدا از ترکیب قرمز روشن با بنفش ایجاد شد که به آن سایه‌ای قهوه‌ای محو می دهد. یک ویدیوی تیک تاک که بیش از ۶۳,۰۰۰ بازدید داشت.
منبع : بهترین ها

 

 



:: بازدید از این مطلب : 150
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

تاج پور کارآفرین خوزستانی گفت: در ابتدا برای شروع کار با سرمایه‌ای در حدود ۱۵۰ میلیون تومان از طریق وام و فروختن طلاهایم کار را شروع کردم، ۱۰ دستگاه ریسندگی پشم خریداری و چند دار قالی تهیه کردم.

او می‌گوید: زنان روستایی حومه و اطراف روستای خواجه آباد لالی در کارگاه قالیبافی مشغول به کار هستند تاکنون بیش از ۱۰۰ قالی و دست بافته تهیه و به فروش رفته است.

به گفته او علاوه بر آن خیلی‌ها پای دار قالی در خانه خود مشغول به کار هستند و با عطر زندگی نقش و نگار بر تار و پود فرش‌ها می‌زنند و این هنر زیبا را نهادینه می‌کنند تا آیندگان شان، دختران و زنان خانواده خود را هم به این هنر فرهنگی علاقه‌مند کنند وفرش قرمز پای آرزوهایشان پهن کنند.

بیشتر بخوانید : قالیشویی پیروزی

بانو تاج پور به عنوان کارآفرین برتر بسیج سازندگی در لالی شناخته شده و در جشنواره مالک اشتر از او تقدیر بعمل آمد او هرساله در نمایشگاه‌های اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی حضور یافته و محصولات تولیدی خود در زمینه قالیبافی و محصولات سنتی را به نمایش عموم گذاشته و به فروش می‌رساند.

بیشتر بخوانید : فروش سم حشرات

به گفته این کارآفرین قالیچه، تابلو فرش، قالی، شیردنگ، موج و... در کارگاه زنان روستایی سرخوش لالی بافته و در سطح استان و استان چهارمحال و بختیاری فرستاده می‌شوداز سیستان و بلوچستان هم طرفدار‌های برای دیدن و خرید این دستبافته‌ها آمده اند، البته همچنان به معرفی و بازاریابی بیشتر نیازمند است تا شناخته شده و دیگران هم ارزش و بهای این هنر ماندگار را بدانند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 8 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

در راستای طرح «بیست روز، یک شهرستان» گفتگویی صمیمی با نوشین دارابی مربی‌مسئول مرکز کانون هرسین صورت گرفت تا بیشتر با این مرکز کانون در شهر گلیم و قالی‌های دست‌بافت آشنا شویم.

سوال ۱: کمی از مرکز هرسین برایمان بگویید؟
مرکز فرهنگی هنری هرسین در سال ۱۳۵۹ تاسیس شده است. تعداد اعضاء ثبت شده در سامانه‌ی جدید سایت کانون برای مرکز هرسین ۱۷۰ عضو ثبت شده و تعداد کتاب‌های موجودی کتابخانه نیز ۶۶۵۰ جلد است.

سوال ۲: همکاران مرکز هرسین را معرفی بفرمایید؟
در این مرکز بنده نوشین دارابی به عنوان مربی‌مسئول مرکز، خانم تهمینه مأواییان به عنوان مربی ادبی و آقای علی نوذری هم به عنوان نیروی خدمات مرکز، مشغول به خدمت به کودکان و نوجوانان شهرستان هرسین هستیم.

بیشتر بخوانید : قالیشویی تهران نو

سوال ۳: مرکز شما در چه فعالیت‌هایی شاخص بوده و مورد توجه قرار گرفته‌ است؟
در این مرکز فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی به صورت کارگاه‌های عمومی و تخصصی برگزار می‌شود. اما فعالیت بازی و سرگرمی از فعالیت‌های شاخص مرکز است و انجام بازی‌های بومی و محلی که اعضاء بسیار آن را دوست دارند، کانون را به عنوان محیطی شاد و امن برای اوقات فراغت آنان تبدیل کرده است.

سوال ۴: چه تجربه‌های موفقی در مرکز خودتان داشته‌اید و در این حوزه چه راهکاری برای استفاده مراکز دیگر پیشنهاد می‌کنید؟
از تجربه‌های موفق مرکز کسب عنوان‌های استانی و کشوری اعضاء فعال کارگاه‌های ادبی و هنری است. اعضا قدیمی مرکز موفق به کسب چند دیپلم افتخار شده‌اند. ارتباط و همکاری مرکز با سایر سازمان‌ها و ادارات فرهنگی مانند: فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و مدارس خوب است و این نیز باعث روند رو به رشد تجربه‌های موفق مرکز هرسین شده است. اما می‌توان مهم‌ترین تجربه‌ی موفق مرکز هرسین را برگزاری نمایشگاهی در مرکز هرسین دانست که مجموعه‌ای از نمونه آثار دستی اعضاء فعال در شاخه‌های سفال‌گری، کارت‌پستال سازی، ساخت نقاب صورت نمایشی، کاردستی (با محوریت استفاده از دورریختنی‌ها از جمله: کار با کاج‌ها، پرها، سنجاق‌ها، سنگ‌ها، هسته‌ها و...) است. هدف از برگزاری این نمایشگاه نیز تشویق اعضاء فعال به فعالیت بیشتر و پرورش استعداد و خلاقیت همراه با ایجاد حس رقابت در بین آنان و همچنین ایجاد انگیزه برای اعضاء جدید جهت حضور در کارگاه‌ها و جذب عضو بیشتر است. همچنین این نمایشگاه بستر خوبی برای بازدید اولیا و مسئولین شهرستان در راستای معرفی فعالیت‌های مرکز است.

بیشتر بخوانید : سمپاشی کنه

سوال ۵: از نظر شما چه مشکلات و موانعی سر راه قرار دارند؟
از جمله مشکلات مرکز هرسین این است که در محروم‌ترین منطقه‌ی شهری قرار گرفته و اعضاء و والدین از لحاظ مالی برای شرکت و ثبت‌نام در کارگاه‌ها محدودیت دارند. همچنین توجه بیشتر دفتر استان نسبت به تامین ملزومات برای انجام فعالیت‌ها و کارگاه‌ها، همراه با تامین امکانات بیشتر قطعا باعث پرورش و رشد کودکان و نوجوانان این شهرستان خواهد شد.

منبع : پایگاه خبری کودکان و نوجوانان



:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، در راستای اجرای تکالیف قانونی این مرکز، تفاهم نامه ی مرحله ی آزمایشی پایلوت صدور شناسنامه فرش با همکاری بخش خصوصی انعقاد شده است از حدود یک سال و نیم پیش، ایجاد زیر ساخت و صدور شناسنامه فرش دستباف به صورت محدود بوده و تاکنون بیش از 4000 شناسنامه برای فرش دستباف صادر شده است.

بر اساس این گزارش، تفاهم نامه مذکور با همکاری مرکز ملی فرش دستباف ایران و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات، زیر ساخت کاملی برای صدور شناسنامه ملی و بین المللی، بر اساس ظرفیت های کدینگ بین المللی مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ( Gs1)، فراهم می کند و به موجب آن، لازمه صدور شناسنامه، تشکیل کارگزاری های تخصصی با همکاری اتحادیه های تخصصی فرش دستباف است "شیوه نامه تشکیل کارگزاری صدور شناسنامه فرش دستباف تدوین و به کلیه ذینفعان ابلاغ شده است" .

بیشتر بخوانید : قالیشویی سرخه حصار

گفتنی است: پروژه شفافیت جریان کالا، صدور شناسنامه و کد رهگیری در بستر سامانه جامع تجارت برای کالاهای منتخب به عنوان یکی از پروژه های کلیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت با جدیت پیگیری می شود و در این میان با تلاش مرکز ملی فرش ایران و طراحی کار برگ های مربوطه، امکان دریافت شناسنامه کالا برای کلیه فرش های دستباف ایران در سامانه جامع تجارت فراهم شده است.

بیشتر بخوانید : سمپاشی ساس

گفتنی ست، پروژه شناسنامه فرش در ارتباط کامل با فرایند صدور شناسنامه کالا می باشد.

منبع : مرکز ملی فرش ایران

 



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 برای رفع بوی شیر روی فرش چندین ترفند خانگی مناسب وجود دارد، ترفندهایی که علاوه بر رفع بوی بد شیر از روی فرش به از بین بردن لکه آن نیز کمک می کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هنگامی که می خواهید لکه شیر را از روی فرش پاک کنید تا اثری از آن باقی نماند، اولین کاری که باید انجام دهید، این است که ظاهر لک را بهبود ببخشید اما به نظر شما با بوی باقیمانده باید چه کار کرد؟

بیشتر بخوانید: قالیشویی امامت

نحوه تمیز کردن فرش با شامپو فرش خانگی
احتمالاً دوست دارید هر چه سریع تر از این بوی شیر خلاص شوید. نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید، این است که هر چقدر دیرتر به داد لکه برسید، بوی آن بیشتر باقی می ماند. دما تأثیر زیادی روی بوی لک دارد بنابراین سعی کنید در سریع ترین زمان ممکن اقدام کنید.

در این قسمت از نمناک به شما آموزش می دهیم که چگونه بوی شیر را از روی فرش از بین ببرید که نه تنها لک شیر از بین برود، بلکه فرش دوباره بوی خوبی داشته باشد.

روش اول:مایع ظرفشویی
قبل از اینکه هر کاری انجام دهید، سعی کنید اگر هرگونه مایع شیری روی فرش باقی مانده است، با استفاده از حوله آن را جذب کنید، برای این کار حوله را روی لکه بگذارید و آن را روی فرش نکشید.

سپس ترکیبی از دو فنجان آب گرم و یک قاشق چای خوری مایع ظرفشویی استفاده کنید.

این ترکیب را مستقیما با استفاده از اسفنج به محل مورد نظر بزنید.

مراقب باشید که مایع پاک کننده ای که استفاده می کنید، سفید کننده نداشته باشد سپس کمی جوش شیرین را مستقیماً به لک بزنید.

بهتر است جوش شیرین شب تا صبح روی ناحیه مورد نظر بماند تا معجزه اش را هنگام صبح ببینید سپس با استفاده از دست یا یک براش کوچک سعی کنید جوش شیرین را هنگام صبح از روی فرش بردارید.

در نهایت روی ناحیه مورد نظر جاروبرقی بکشید.

روش دوم:سرکه
بعد از اینکه مایع اضافه ریخته شده از شیر را از روی فرش برداشتید، یک کاسه سرکه را تا چند روز نزدیک لکه فرش نگه دارید تا مرتب بتوانید با آن فرش را تمیز کنید. همچنین می توانید از یک بطری اسپری استفاده کنید که داخلش سرکه ریخته شده است.

اگر لکه را با سرکه اسپری کنید، تا مدتی روی آن ناحیه باقی می ماند و سپس می توانید یک پارچه تمیز روی آن بکشید یا از پاک کننده بخار روی ناحیه مورد نظر استفاده کنید.

بعد از این که فرش خشک شد، بوی سرکه هم به تدریج از بین می رود و هیچ بوی بدی باقی نخواهد ماند.

بیشتر بخوانید : سمپاشی گال

روش سوم:قهوه
در این روش فقط کافی است مقداری قهوه استفاده نشده و تازه را مستقیم روی لکه شیر بزنید تا بوی آن را به سرعت بگیرد.

منبع : باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران

 



:: بازدید از این مطلب : 121
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

 

 

 

 بوراکس یک قاتل طبیعی برای سوسک ها به شمار می رود. در مقایسه با اکثر سم های شیمیایی که برای کنترل آفات استفاده می شوند، این ماده یک محصول نسبتا کم خطر است. با این حال شما باید آن را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید (ممکن است نسبت به آن حساس تر باشند، به خصوص اگر خورده شود) اما می توانید آن را با احتیاط در اطراف خانه خود بدون باقی ماندن مواد شیمیایی یا بوی تند در همه جا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : قالیشویی نیروهوایی

بوراکس چندین دهه است که در محصولات لباسشویی، پاک کننده های خانگی و موارد دیگر استفاده می شود. ممکن است از این ماده قبلا نیز در خانه استفاده کرده باشید. جالب است بدانید این ماده ی معدنی همه کاره و طبیعی می تواند شما را از شر موجودات موذی از جمله سوسک، موش و... نجات دهد. در ادامه ی این مقاله که توسط شیمیایی تهران ( فعال در زمینه ی خرید و فروش مواد شیمیایی ) آماده شده است با ساخت سم قوی خانگی با بوراکس و اسید بوریک بیشتر آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

آیا بوراکس و بوریک اسید یک ماده هستند؟
بوراکس (بورات سدیم) یک ماده معدنی طبیعی است. اسید بوریک ماده شیمیایی است که از واکنش و خالص سازی بوراکس با اسید هیدروکلریک به دست می آید. بوراکس رایج‌ترین ماده شیمیایی خانگی است، اما هر دو بوراکس و اسید بوریک به خلاص شدن از شر سوسک‌ها کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید : سمپاشی کک

این مواد حشرات را چگونه از بین می برند؟
بوراکس با چسبیدن به پاهای سوسک از طریق الکتریسیته ساکن عمل می کند - این همان چیزی است که وقتی بادکنکی را روی سر خود می مالید، سبب بلند شدن موهای شما می شود. هنگامی که سوسک و حشرات موذی به مخفیگاه خود بر گردند خود را تمیز می کنند و سبب می شود این سم وارد بدن آن ها شود. هنگامی که این پودر خورده شود، بوراکس مانند سم در معده سوسک عمل می کند
ین ماده همچنین به اسکلت بیرونی سوسک (و سیستم گوارشی آن) آسیب می رساند. بوراکس با نام علمی تترابورات سدیم یک نمک سدیمی است. در نتیجه قسمت "سدیم" این ماده به اسکلت بیرونی سوسک ها نفوذ کرده و آنها را از بین می برد. در نتیجه سوسک ها با خوردن این ماده دچار بی آبی می شوند، به همین دلیل است که این ماده شیمیایی در کشتن آنها بسیار موثر است.

با این حال توجه نمایید اسید بوریک سم بسیار قوی تری نسبت به بوراکس به شمار می رود.

این ماده نیز با بلعیدن شروع به فعالیت می کند و می تواند بر سیستم عصبی حشرات تاثیر بگذارید. با این حال ممکن است چند روز طول بکشد تا اثرات این حشره کش ها را مشاهده نمایید.

محصولات اسید بوریک در اشکال مختلفی از جمله پودر، ژل و قرص در بازار وجود دارد.

آموزش ساخت سم خانگی قوی برای حشرات موذی
اگر می خواهید تاثیر گذاری بالایی از این دو ماده مشاهده کنید بهتر است آن ها را با مواد غذایی ای مخلوط کنید که سوسک ها دوست دارند. این کار باعث جذب سریع تر حشرات به این سموم می شود.

زرده تخم مرغ – یک زرده تخم مرغ خام را در یک فنجان کوچک بریزید و به آرامی پودر بوراکس یا اسید بوریک را روی آن بپاشید.
کره بادام زمینی - یک قاشق از کره بادام زمینی را در یک کاسه یا روی یک درب پلاستیکی بگذارید و سموم مورد استفاده را روی آن بپاشید.

پودر کاکائو یا شکر – این دو ماده دارای طعم شیرینی هستند که می توانند در مخلوط با سموم ذکر شده سبب جذب سوسک ها و نابودی آن ها شوند.

اگر از اسید بوریک استفاده می کنید:
با دقت از آن استفاده نمایید از عینک، ماسک، دستکش و پیراهن آستین بلند استفاده کنید تا مطمئن شوید که آن را استنشاق یا لمس نمی کنید.

آن را در جایی که حشرات رفت و آمد دارند بپاشید.

ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت آن را جاروبرقی بکشید.

اجازه ندهید بچه ها و حیوانات خانگی قبل از تمیز کردن منطقه وارد شوند.

توجه نمایید که این دو ماده بیشتر برای کشتن سوسک ها، مورچه ها، ماهی نقره ای، موریانه ها و کک ها استفاده می شوند.

کاربرد های این دو ماده به همین جا محدود نمی شوند. هر دوی این مواد در صنایع رنگ و رزین، کشاورزی و... کاربرد های فراوانی دارند.

منبع : خبر آنلاین 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 130
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ادمین

 

 

 

  ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز گفت: ۱۵۰۰ کارگاه قالی بافی کوچک و بزرگ در سطح استان وجود دارد که بیشتر از پنج نفر را نمی‌توانند بیمه کنند.

اسماعیل چمنی، پنجشنبه اول دیماه در نشست با فعالان اقتصادی استان با حضور وزیر صمت، با بیان اینکه فرش دستباف هنر و صنعت اولیه ما ایرانی‌ها است، اظهار کرد: بیشترین اشتغال سطح کشور در حوزه بخش خصوصی مربوط به فرش دستباف بوده و در دنیا با محوریت ایران بوده و در ایران با آذربایجان شرقی است.

وی با بیان اینکه تنها کالای ثبت جهانی متعلق به ایران، فرش دستباف است، گفت: ارتزاق هشت میلیون نفر در کشور به فرش دستباف وابسته است و این آمار در آذربایجان شرقی ۵۰۰ هزار است.

وی توضیح داد: هشت سال پیش، ۷۰۰ هزار بافنده بیمه شده در سطح کشور وجود داشت و این عدد در استان ما ۱۰۰ هزار خانوار بافنده بوده است؛ اکنون در کشور ۳۰۰ هزار خانوار و در سطح استان ۴۰ هزار خانواده شامل بیمه قالیبافی است، درحالی‌که ظرفیت کشوری دو میلیون بوده و ظرفیت استانی ۲۰۰ هزار خانوار است.

وی در خصوص مشکلات این صنعت، گفت: یکی از مشکلات بافندگان این است که سختی و زیان آور شامل این افراد نمی‌شود و آن‌ها قادر نیستند ۳۰ سال فرش ببافند؛ لذا از وزیر محترم صمت درخواست رسیدگی و حل و فصل این موضوع را داریم.

چمنی با بیان اینکه تثبیت قیمت ارز و تک نرخی بودن آن برای صادرات فرش ضروری است، گفت: درحال حاضر قیمت مواد اولیه به قدری افزایش یافته است که تولیدکنندگان دیگر به سختی ادامه می‌دهند و با این روند، در عرض سه سال به حداقل خواهیم رسید.

به گفته وی، در بسیاری از رسانه‌ها مطرح می‌شود که وام بانکی برای تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف اعطا می‌شود؛ درحالی‌که تاکنون در هیچ استانی وام بانکی به این افراد پرداخت نشده است.

بیشتر بخوانید : قالیشویی منطقه 3

 



:: بازدید از این مطلب : 117
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 2 دی 1401 | نظرات ()